Nedostatak radne snage: Postoji rješenje za pronalazak i zadržavanje dobrih radnika

Nedostatak radne snage: Postoji rješenje za pronalazak i zadržavanje dobrih radnika

Danas gotovo da ne postoji djelatnost u kojoj ne nedostaje radne snage. Što učiniti kad se u jeku sezone mora odbijati poslove zato što ih nema tko obaviti, pojasnila nam je Manuela Vukelić iz agencije JobHunter

U današnjem brzorastućem i nepredvidivom gospodarstvu, uvoz radnika iz trećih zemalja postao je uobičajena praksa za poduzeća koja se suočavaju s nedostatkom radne snage. Iako ovo rješenje koristi poslodavcima, ono može predstavljati izazov i za domaće radnike i za poslodavce. JobHunter, vodeća agencija za zapošljavanje, igra ključnu ulogu u rješavanju ovih izazova i poticanju uspješne integracije.

Jednostavniji procesi

Poslodavci se često susreću s poteškoćama pri provođenju imigracijskih postupaka za zapošljavanje radnika iz trećih zemalja. JobHunter, shvaćajući ove izazove, nudi svoju stručnost kako bi pojednostavio proces zapošljavanja i osigurao da poslodavci besprijekorno ispunjavaju sve imigracijske zahtjeve. Davanjem smjernica o radnim dozvolama i vizama, agencija pojednostavljuje administrativni teret, omogućujući poslodavcima da se usredotoče na učinkovitu integraciju svoje nove radne snage.

Integracija je važna

Jezične i kulturološke barijere mogu predstavljati prepreke učinkovitoj komunikaciji i obuci. Agencija prepoznaje važnost kulturne integracije i nudi opsežne programe koji pomažu stranim radnicima da se asimiliraju u kulturu tvrtke. Putem prilagođenih inicijativa za obuku, agencija osigurava glatku tranziciju, potičući osjećaj pripadnosti unutar organizacije. Razlikujući se od drugih agencija, JobHunter nudi usluge psihološkog savjetovanja—ključnu značajku za podršku emocionalnoj dobrobiti stranih radnika. Prepoznajući potencijalne izazove s kojima se suočavamo u novom okruženju, savjetodavne usluge agencije stvaraju okvir podrške koji potiče zdravije radno okruženje. Dajući prioritet mentalnoj dobrobiti, osiguravamo uspješnu integraciju stranih radnika u lokalnu zajednicu.

Domaća radna snaga je prioritet

U isto vrijeme domaća radna snaga, koji su prioritet u bazenu kandidata, može izraziti zabrinutost zbog vrtoglave inflacije koju plaće ne prate i traže karijerne putove izvan svoje domovine. JobHunter razumije ovu opravdanu zabrinutost i ponosi se svojom predanošću zaštiti prava i dobrobiti svih radnika. Agencija osigurava poštene uvjete zapošljavanja, usklađene s zakonima o radu, smanjujući rizik od izrabljivanja. Pridržavajući se ovih standarda, JobHunter pruža platformu koja osnažuje domaće radnike da osiguraju bolje prilike i zarade poštene plaće.

Obratite se stručnjacima

Uvoz radnika iz trećih zemalja predstavlja izazove koji zahtijevaju promišljena rješenja. JobHunter, agencija za zapošljavanje, stoji kao pouzdan partner u rješavanju ovih izazova. Stručnim vodstvom, programima kulturne integracije i uslugama psihološkog savjetovanja, agencija osigurava nesmetanu integraciju stranih radnika u tvrtke i zajednice. Zajedno s poslodavcima, agencijama kao što je JobHunter i potporom vlade, gradimo inkluzivnu i produktivnu globalnu radnu snagu koja osnažuje radnike i otvara vrata za jačanje gospodarstva.

Piše Manuela Vukelić, direktorica agencije Job Hunter

Najnoviji blogovi

Trebate radnike?

U našoj agenciji ne postoji nemoguće! Iskoristite priliku za zaposliti kvalitetne radnike.